Tihentynyt virtsaamistarve: Onko sinulla ongelmia rakon tyhjentämisessä?

Ongelmat, kuten tiheä virtsaaminen, ovat tyypillisiä merkkejä siitä, että sinulla voi olla hyvänlaatuinen laajentunut eturauhanen.

Kuinka monta kertaa päivässä pissaat?

Jos olisimme kysyneet sinulta tästä kasvotusten, olisimme todennäköisesti saaneet skeptisen katseen ja jonkin verran merkityksettömän vastauksen, että ”se ei ole lainkaan teidän asianne”.

Vaikka naiset puhuvat hyvin vaihdevuosien aikana olevista ongelmista, me miehet olemme enemmän hillittyjä ja varautuneempia. Loppujen lopuksi se ei ehkä ole mielenkiintoista kenestäkään muusta, onko meillä viime aikoina ollut heikko rakko tai vaivaako virtsaaminen huolimatta siitä, että meidän on pissattava koko ajan.

Tämä vastahakoisuus puhua näistä tyypillisistä andropaussioireista, jotka vaikuttavat melkein kaikkiin miehiin jossain vaiheessa 50-ikävuoden tienoilla, on yksi tärkeimmistä syistä, miksi puhumme usein naisten vaihdevuosista, mutta miehen keski-iän kriisistä.

Tihentynyt virtsaamistarve

30-vuotiaasta lähtien eturauhasen kasvu alkaa useimmilla miehillä, ja joillakin se kasvaa nopeammin kuin toisilla. Emme tiedä tarkalleen miksi näin tapahtuu, mutta geenit, hormonit ja ikä vaikuttavat liikakasvun kehitykseen.

Tämä kasvu johtaa tilaan, jota kutsutaan eturauhasen liikakasvuksi tai hyvänlaatuiseksi laajentuneeksi eturauhaseksi – tila, joka on hyvin yleinen ja harvoin vaarallinen, mutta voi silti aiheuttaa sinulle monia vaivoja.

Tyypillisiä hyvänlaatuisen suurentuneen eturauhasen merkkejä ovat:

  • Tihentynyt virtsaamistarve
  • Ongelmia virtsarakon tyhjentämisessä
  • Virtsaamisen aloittamisen vaikeudet
  • Tarve ponnistaa virtsatessa
  • Heikko suihku
  • Pidätyskyvyttömyys
  • Äkillinen ja voimakas tarve virtsata
  • Keskeytetty virtsaaminen
  • Tarve virtsata öisin
  • Kipu ja polte virtsatessa
Heikko suihku virtsatessa on yksi yleisimmistä oireista, että sinulla saattaa olla laajentunut eturauhanen.

50-vuotiaana, joka neljännellä miehellä on yksi tai useampi näistä oireista, ja 70-vuotiaista miehistä jopa 80 prosentilla on eturauhasen laajentumisen oireita.

Keskity eturauhasen terveyteen varhain

Vaikka emme halua puhua siitä, eturauhasen laajentuminen on asia, jota kaikkien aikuisten miesten tulisi ennaltaehkäistä ja hoitaa – ja perustan luominen tälle tulisi tehdä ennen 40-ikävuoden saavuttamista.

Tärkein asia, jonka voit tehdä, on mennä lääkärillesi ja pyytää sisäistä peräsuolen tutkimusta selvittääksesi, millaisessa tilassa eturauhasesi on.

Tämä on tutkimus, johon moni mies ei mielellään osallistu, mutta suurin osa meistä on todennäköisesti samaa mieltä siitä, että kannattaa selvittää, onko eturauhasesi terve vai ei, muutaman epämukavan minuutin aikana lääkärin vastaanotolla.

Ravintolisä miehille

ProstaCare on aikuisten miesten ravintolisä, joka on suunniteltu yhdistämään erityinen määrä luonnollisia ravintoaineita.

Tämä päivittäinen ravintolisä sisältää runsaasti mm. granaattiomenauutetta, tomaatin lykopeenia, kurpitsansiemenuutetta, nokkosta ja seleeniä – sekä välttämätöntä mineraalia sinkkiä, joka voi muun muassa auttaa ylläpitämään normaalia veren testosteronitasoa ja edistää normaalia kognitiivista toimintaa.