TÄMÄ VOI OLLA SYY, MIKSI KÄYT PISSALLA KOKO AJAN

Onko sinulla voimakas virtsaamisen tarve ymmärtämättä miksi? Yleisin syy, miksi sinun täytyy virtsata usein, voi johtua runsaasta nesteiden nauttimisesta. Mutta joidenkin ihmisten täytyy pissata usein, olivatpa he juoneet paljon tai eivät.

Ehkä sinua on alkanut vaivata se, että sinun täytyy mennä uudelleen vessaan suunnilleen yhtä nopeasti kuin huuhtelit pöntön. Tämä ei ole harvinainen ilmiö varsinkin, jos olet mies, ja kuulut yli 50-vuotiaiden ikäryhmään.

Tässä iässä yhä useammat miehet kokevat näitä häiritseviä merkkejä, jotka liittyvät tiheään virtsaamiseen.

Tässä artikkelissa tarkastelemme syitä, miksi sinun täytyy pissata usein ja kuinka voit parhaiten hoitaa virtsaamiseen liittyviä ongelmia.

MITÄ TARKOITTAA TIHEÄ VIRTSAAMISTARVE?

Tiheälle virtsaamiselle on ominaista voimakas virtsaamistarve, ja yleensä virtsaamistarve on niin suuri, että joudut heräämään pissalle myös öisin. Joillekin se saattaa tarkoittaa virtsankarkailua, jos he eivät pääse vessaan ajoissa. Yliaktiivinen rakko voi heikentää elämänlaatua, ja monet eivät tiedä, että apua on saatavilla.

YLIAKTIIVINEN VIRTSARAKKO? Yleisiä merkkejä ovat voimakas ja äkillinen virtsaamistarve sekä tiheä virtsaaminen pieninä määrinä yötä päivää.

Mutta sinänsä virtsaaminen on toki vain kehon luonnollinen tapa päästä eroon kuona-aineista.

Virtsatiemme koostuvat munuaisista, virtsarakosta, virtsajohtimista ja virtsaputkesta.

Virtsaa muodostuu munuaisissa, ja sieltä jätteet ja myrkyt suodattuvat pois verestä. Virtsa virtaa sitten virtsajohtimien läpi ja varastoituu virtsarakkoon. Virtsaputkesta virtsa kulkeutuu virtsarakon kautta pois kehostamme.

Näin ollen voimme sinänsä pitää virtsarakon tyhjentämistä kehon tapana puhdistaa itseään. On tavallista käydä pissalla 4-8 kertaa päivän aikana.

Yleisin syy, miksi sinun täytyy virtsata useammin, on se, että olet juonut paljon. Erityisen suuret määrät kahvia ja alkoholia voivat aiheuttaa tiheämpää virtsaamista. Joillakin jatkuva vessassa käynti voi olla myös vain tapa.

Lisäksi huoli ja stressi voivat itse asiassa käynnistää virtsarakon ja saada sinut käymään vessassa useammin.

MIKSI SINUN TÄYTYY KÄYDÄ PISSALLA KOKO AJAN?

Syitä siihen, miksi sinun täytyy virtsata paljon, voi olla useita ja yksi syy voi olla se, että virtsateissä on jotain vikaa.

Nämä ovat joitain yleisimpiä syitä:

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu (benigni prostata hyperplasia, BPH): Hyvänlaatuiseen eturauhasen suurentumiseen liittyy eturauhaskudoksen määrän lisääntyminen eturauhasessa. Tälle tilalle on ominaista eturauhasen asteittainen suureneminen ja lopulta saat vaivoja, jotka vaikeuttavat tai jopa estävät virtsaamisen.

Virtsakivet: Joskus virtsarakkoon voi muodostua kiviä, jotka eivät poistu normaalin virtsaamisen aikana. Virtsakivet ovat pieniä kovia mineraaleja, jotka muodostuvat virtsarakon sisällä. Tila ilmenee, kun mineraalit kiteytyvät ja kasautuvat yhteen. Yleisin syy on se, että virtsaputki on liian kapea eturauhasen suurentumisen vuoksi. Jopa 90 prosenttia kaikista virtsakivitapauksista esiintyy siis miehillä.

Eturauhastulehdus: Eturauhanen sijaitsee virtsarakon ja peniksen välissä ja aivan peräsuolen edessä. Se on vastuussa siemennesteen tuotannosta. Eturauhastulehdus tarkoittaa, että eturauhanen turpoaa ja tulehtuu, usein infektion aiheuttamana. Se on yleinen sairaus yli 50-vuotiailla miehillä. Yleisiä merkkejä sairaudessa ovat tiheä virtsaaminen.

Virtsankarkailu (inkontinenssi): Eli kyvyttömyys pidätellä virtsaa. Yksinkertaisesti sanottuna virtsankarkailu tarkoittaa virtsarakon hallinnan menetystä. Tämä on täysin eri asia kuin tiheä virtsaaminen, joka liittyy lisääntyneeseen virtsaamiseen. Virtsankarkailun tyyppejä on useita: stressi-inkontinenssi, pakkoinkontinenssi, ponnistusinkontinenssi, toiminnallinen inkontinenssi ja ylivuotoinkontinenssi.

TURHAUTTAVAA: Monille miehille öinen herääminen sen takia, että on päästävä vessaan, on erittäin turhauttavaa.

MISTÄ APUA TIHENTYNEESEEN VIRTSAAMISTARPEESEEN?

Jos tarve virtsata jatkuvasti on alkanut vaikuttaa elämänlaatusi, sinun olisi hyvä kääntyä lääkärin puoleen lisätutkimuksia varten.

Urologi pystyy suorittamaan testejä ja analyyseja löytääkseen syyn tiheälle virtsaamiselle.

NÄIN TARKASTUSKÄYNTI YLEENSÄ ETENEE:

Lääkärisi esittää sinulle useita kysymyksiä. Tavoitteena on kartoittaa ongelmasi ja terveydentilasi.

Fyysinen tarkastus tarkoittaa, että sinulta tutkitaan mahdollinen ylipaino, verenpaine, syke ja yleinen terveydentila.

On myös yleistä antaa virtsanäyte. Virtsa-analyysin avulla voidaan tehdä mikroskooppinen tutkimus virtsan komponenteista, olipa kyseessä sitten veri, bakteerit, punasolut, valkosolut, kiteet, proteiinit, pH-arvo jne.

Ultraäänellä lääkäri voi myös arvioida virtsarakkosi kunnon.

MITEN VESSASSA RAMPPAAMISEN SAA LOPPUMAAN?

Ensimmäinen askel on löytää syy toistuvaan virtsaamistarpeeseen. Johtuuko se esimerkiksi aiemmin mainituista hyvänlaatuisesta eturauhasen liikakasvusta, virtsakivistä tai eturauhastulehduksesta?

Lisäksi on olemassa erilaisia tekniikoita ja neuvoja, joista voi olla apua:

  • Kegel-harjoitukset: Kegel-harjoitukset ovat hyödyllisiä virtsarakon alla olevien lihasten vahvistamiseen ja virtsaamisen hallintaan.
  • Virtsarakon treenaaminen: Tämä on itsehoitomenetelmä, joka voi auttaa sinua saamaan rakon paremmin hallintaan ja vähentämään virtsaamistiheyttä. Menetelmään kuuluu tietoisuuden lisääminen erilaisista virtsaamisongelmista ja uusien tapojen kehittäminen virtsarakon tyhjentämiseen ja hallintaan. Tämä voi sisältää esimerkiksi päiväkirjan kirjoittamista.
  • Tarkkaile nesteiden saantia: Seuraamalla nesteiden saantiasi tarkasti koko päivän saatat vähentää tarvetta käydä vessassa kokoajan. Varmista, ettet juo liikaa, mutta varmista samalla, että kehosi pysyy nesteytettynä.
  • Rajoita alkoholin ja kofeiinin käyttöä: Kofeiinipitoiset juomat voivat ärsyttää virtsarakkoa ja lisätä tarvetta virtsata usein.
  • Syö runsaasti kuitua sisältäviä ruokia: Kuitupitoisten ruokien tiedetään voivan ehkäistä ummetusta, mutta myös vähentävän virtsan määrää.

KOKEILE RAVINTOLISÄÄ ETURAUHASELLE

Tiheä virtsaaminen on siis yksi ikääntyneiden miesten yleisimmistä vaivoista. Mutta se voi koskettaa myös nuorempia miehiä.

ProstaCare on ravintolisä, joka huolehtii eturauhasestasi vanhetessasi. Se sisältää useita hyviä ravintoaineita. Muun muassa 6 mg lykopeenia, joka on karotenoidi ja antioksidantti. Löydät tuotteesta myös granaattiomenauutetta, kurpitsansiemenuutetta, nokkosuutetta ja seleeniä. Seleeni edistää normaalia spermatogeneesiä (siittiöiden kehittymistä ja kypsymistä). Nokkonen voi edistää virtsateiden toimintaa. Kurpitsansiemenet voivat edistää virtsarakon hyvän toiminnan ylläpitämistä.

Unohtamatta myöskään sinkkiä, joka muun muassa auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä sekä normaalia kognitiivista toimintaa. Prostacare on kaikkien näiden aktiivisten ainesosien kiinteä lähde.

HUOM! Prostacare on ravintolisä, eikä se voi korvata lääkkeitä ja/ tai hoitoa.

Prostacare form #1

Testaa ProstaCare 60 päivää

50% ALENNUKSELLA – VAIN 19,75,-

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päiväÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päiväÄ

Kerro meille 30 päivää
ennen seuraavaa
toimitusta, jos et halua
uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päiväÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan
19,75 Eur per kuukausi (yhteensä 79 Eur).

MITÄ TAPAHTUU, KUN TEET TILAUKSEN?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile
60 päivää puoleen hintaan.

5-7 PÄIVÄÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 PÄIVÄÄ

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 PÄIVÄÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen
hintaan 19,75 Eur per kuukausi
(yhteensä 79 Eur).

Lähteet: