SUURENTUNUT ETURAUHANEN VOI PILATA YÖUNET

Hyvänlaatuinen suurentunut eturauhanen on valitettavasti suunnilleen yhtä yleistä kuin se, että hiukset harmaantuvat iän myötä. Sinun täytyy kömpiä väsyneenä ylös peiton alta ja tehdä tehtäväsi wc:n puolella. Vähitellen yöllisestä virtsaamisesta voi tulla painajainen.

Monille miehille nämä usein toistuvat wc-käynnit voivat olla ensimmäinen merkki suurentuneesta eturauhasesta. Muita merkkejä voivat olla heikot virtsasuihkut ja virtsaamisen aloittamisen vaikeus.

Hyvänlaatuinen suurentunut eturauhanen on hyvin yleistä miesten vanhetessa. Se johtuu yksinkertaisesti eturauhasen kudoksen määrän kasvusta. Ja monille tila voi tulla hyvin epämiellyttäväksi.

Tässä artikkelissa saat hyviä neuvoja suurentuneeseen eturauhaseen. Mutta ensin tarkastellaan hieman tarkemmin eturauhasta.

Lue myös: NÄIN MIKA SAI TAKAISIN ENERGISYYTENSÄ JA PALASI KIEKON PARIIN

MIKÄ ON ETURAUHASEN TEHTÄVÄ?

Eturauhanen on pieni, pyöreä rauhanen, joka on noin saksanpähkinän kokoinen, ja se on osa miehen lisääntymisjärjestelmää. Sen päätehtävänä on tuottaa siemenneste, joka toimii siittiöiden liukasteena ja ravinteena.

Terve eturauhanen tuntuu eräänlaiselta pyyhekumilta. Se on sileä, kiinteä ja joustava. Peräsuolesta voi tuntea eturauhasen noin 4 cm etäisyydeltä tutkimuksen avulla.

Kun eturauhasen etuosa sijaitsee virtsaputken ympärillä, on eturauhasen takaosa puolestaan peräsuolen edessä. Syy siihen, miksi virtsaaminen voi olla vaikeampaa, on se, että eturauhasen muutokset voivat kaventaa ja ahtauttaa virtsaputkea.

Kuva 1: Piirustuksessa näkyy oikealla hyvänlaatuinen suurentunut eturauhanen. Näet myös, että virtsaputki puristuu ja ahtautuu.

KUKA SAA SUURENTUNEEN ETURAUHASEN?

Hyvänlaatuinen eturauhasen suurentuminen liittyy ensisijaisesti ikään. Alle 40-vuotiaista miehistä vain 10 prosenttia kokee tämän, kun taas yli 70-vuotiaista miehistä 70–80 prosenttia saa suurentuneen eturauhasen.

Emme vieläkään tiedä varmasti, miksi eturauhanen kasvaa iän myötä, mutta näyttää siltä, että sukupuolihormoni dihydrotestosteroni (DHT) voi edistää eturauhasen suurenemista.

Ajan myötä lisääntynyt eturauhaskudoksen määrä saa virtsarakon lihaksen vähitellen vahvistumaan, paksummaksi ja herkemmäksi. Tämä aiheuttaa sen, että se alkaa supistua jopa pienillä virtsamäärillä, ja siksi tunnet useammin tarvetta virtsata.

Kun virtsarakon lihas kasvaa, voi myös tulla vaikeuksia tyhjentää rakko kokonaan.

SUURENTUNEEN ETURAUHASEN MERKIT

Saatat kokea joitain näistä, jos sinulla on suurentunut eturauhanen.

  • Heikko tai hidas virtsasuihku
  • Tunne, ettei virtsarakko tyhjene kunnolla
  • Virtsaamisen aloittaminen on hankalaa
  • Usein virtsaaminen/ tihentynyt virtsaamistarve
  • Sinun täytyy usein nousta yöllä pissaamaan
  • Sinun täytyy työntää tai ponnistaa virtsataksesi
  • Voimakas tarve virtsata
  • Jälkitiputtelu ja virtsatahrat housuissa
Kuva 2: Selvästi suurentunut eturauhanen oikealla. Normaali eturauhanen vasemmalla.

Suurentunut eturauhanen voi vaikeuttaa nukkumista läpi yön, eikä ole harvinaista tuntea väsymystä ja uupumusta päivän aikana. Lisäksi monet ihmiset ovat huolissaan, jos heillä ei ole aina pääsyä wc: hen päivän aikana, mikä voi häiritä jokapäiväistä elämää.

Ehkä välttelet menemistä julkisiin tapahtumiin, elokuviin tai urheilemaan.

Useimmat miehet eivät välttämättä tarvitse hoitoa tähän tilaan, mutta joillakin miehillä lääkitys tai leikkaus voi olla tarpeen.

Joka tapauksessa sinun tulee käydä säännöllisesti tutkimuksessa yleislääkärilläsi. Samalla on useita asioita, joita voit tehdä itse.

Lue myös: SUOSI NÄITÄ RUOKIA ETURAUHASELLE

4 HYVÄÄ VINKKIÄ SUURENTUNEELLE ETURAUHASELLE

  1. Hermostuneisuus, jännitys ja usein virtsaaminen liittyvät toisiinsa. Yritä vähentää stressiä liikkumalla säännöllisesti tai harjoittelemalla rentoutumistekniikoita, kuten meditaatiota.

2. Varaa aikaa tyhjentääksesi rakko kokonaan, kun menet vessaan. Tämä vähentää toistuvien wc-käyntien tarvetta.

3. Vältä nesteiden juomista iltaisin, erityisesti kofeiinipitoisia juomia ja alkoholia. Ne voivat vaikuttaa virtsarakon lihakseen ja stimuloida munuaisia ​​tuottamaan virtsaa, mikä voi johtaa virtsaamistarpeeseen yöllä. Yritä rajoittaa nesteen määrää 2 litraan päivässä.

4. Jotkut elintarvikkeet voivat myös vaikuttaa myönteisesti eturauhaseen: näitä ovat muun muassa tomaatit, parsakaali, cayenne, vihreä tee, kurpitsansiemenet ja parapähkinät.

Lue myös: MIKSI KAIKKIEN MIESTEN PITÄISI SYÖDÄ LYKOPEENIA

Sen lisäksi, että voit tehdä muutoksia ruokavalioosi, myös Prostacaren kaltainen ravintolisä voi edistää eturauhasen hyvinvointia.

NYT PUOLEEN HINTAAN

ProstaCare sisältää useita hyviä ravintoaineita. Näitä ovat lykopeeni, granaattiomenauute, kurpitsansiemenuute, nokkosuute, sinkki ja seleeni.

Lykopeeni on antioksidantti ja karotenoidi. Sinkki auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä sekä normaalia kognitiivista toimintaa. Seleeni edistää normaalia spermatogeneesiä (siittiöiden kehittyminen ja kypsyminen). Nokkonen voi edistää virtsateiden toimintaa. Kurpitsansiemenet voivat edistää virtsarakon hyvän toiminnan ylläpitämistä.

ProstaCare on kiinteä lähde kaikille näille vaikuttaville aineille.

HUOM! Prostacare on ravintolisä, eikä se voi korvata lääkkeitä ja/ tai hoitoa.

Prostacare form #1

Testaa ProstaCare 60 päivää

50% ALENNUKSELLA – VAIN 19,75,-

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päiväÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päiväÄ

Kerro meille 30 päivää
ennen seuraavaa
toimitusta, jos et halua
uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päiväÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan
19,75 Eur per kuukausi (yhteensä 79 Eur).

MITÄ TAPAHTUU, KUN TEET TILAUKSEN?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile
60 päivää puoleen hintaan.

5-7 PÄIVÄÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 PÄIVÄÄ

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 PÄIVÄÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen
hintaan 19,75 Eur per kuukausi
(yhteensä 79 Eur).