MIKÄ ON ETURAUHANEN?

Kaikki eivät ole tietoisia siitä, mitä eturauhanen tekee tai miksi se on niin tärkeä miehen terveydelle. Eturauhasen muutokset voivat tehdä virtsaputken ahtaammaksi, mikä voi vaikeuttaa pissaamista. Mutta on täysin normaalia, että eturauhanen kasvaa koko elämän ajan.

Monet miehet tuntevat epävarmuutta siitä, mikä eturauhanen on ja mitä se tekee. Tässä artikkelissa voit oppia, mitä eturauhasen hyvän terveyden ylläpitäminen vaatii.

Eturauhanen on pieni rauhanen, jota kutsutaan myös virtsarakon kaularauhaseksi, ja se ympäröi virtsaputken yläosan kuin donitsi.

Eturauhanen kasvaa läpi elämän. Vaikka 18-20-vuotiailla miehillä se painaa enintään noin 20 grammaa, se voi kasvaa jopa 500 grammaan vanhemmilla miehillä. Silloin virtsaaminen voi vaikeutua.

MISSÄ ETURAUHANEN SIJAITSEE?


Eturauhasen etuosa sijaitsee virtsaputken ympärillä, josta virtsa ja siemenneste kuljetetaan ulos kehosta. Jos eturauhanen kasvaa, se voi aiheuttaa virtsaputken ahtautumista, mikä voi vaikeuttaa virtsaamista.

Eturauhanen sijaitsee siis virtsarakon alla ja suoraan peräsuolen (rektumin) edessä.

Kun olet täyttänyt 40, ei ole harvinaista, että eturauhasesi on aprikoosin kokoinen.

Samalla tavalla kuin korvat kasvavat läpi elämän, eturauhanen jatkaa myös kasvuaan. Mutta toisin kuin suuret korvat (joiden koko on positiivista, koska ne toimivat satelliittiantenneina ja auttavat äänen vastaanottamista), laajentunut eturauhanen ei ole yhtä positiivinen asia.

SUURENTUNUT ETURAUHANEN


Suurentunutta eturauhasta kutsutaan myös termillä eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu (BPH). Silloin hyvänlaatuisen kudoksen määrä eturauhasessa on lisääntynyt. Sen vuoksi voit nähdä, että eturauhanen kasvaa vähitellen.

Tämä on pohjimmiltaan vaaraton tila, joka tulee kuin hiipimällä elämään n. 50-vuotiaana.

NÄMÄ OVAT MERKIT:

Jos ravaat usein WC:ssä, etenkin yöllä, tämä voi olla merkki siitä, että sinulla on suurentunut eturauhanen. Muita merkkejä voivat olla:

 • Virtsaamista on vaikea aloittaa
 • Virtsasuihku keskeytyy
 • Sinun täytyy työntää tai pinnistellä virtsatessa
 • Virtsasuihku on heikko
 • Tunnet, että rakko ei tyhjene kunnolla
 • Sinulla on tihentynyt virtsaamistarve
 • Koet pakottavaa tarvetta virtsata
 • Sinulla on heikentynyt pidätyskyky
 • Virtsankarkailu ja tiputtelu

Itse asiassa jotkut miehet eivät koe ongelmia huolimatta siitä, että heidän eturauhanen on kasvanut. Jos sinulla on kuitenkin epämiellyttäviä oireita, sinun kannattaa mennä lääkäriin.

MITÄ VOIT TEHDÄ ITSE?


Mutta yleensä elämäntapamuutosten tekeminen on järkevää, jotta voit pitää parempaa huolta eturauhasestasi. Lisäksi on olemassa laadukkaita lisäravinteita, kuten ProstaCare, joka sisältää tarkkaan valittuja ainesosia, jotka ovat tärkeitä eturauhasen hyvinvoinnille.

Muun muassa 6 mg lykopeenia, joka on karotenoidi ja antioksidantti. Löydät tuotteesta myös granaattiomenauutetta, kurpitsansiemenuutetta, nokkosuutetta ja seleeniä. Seleeni edistää normaalia spermatogeneesiä (siittiöiden kehittymistä ja kypsymistä). Nokkonen voi edistää virtsateiden toimintaa. Kurpitsansiemenet voivat edistää virtsarakon hyvän toiminnan ylläpitämistä.

Puhumattakaan sinkistä, joka muun muassa auttaa ylläpitämään normaaleja testosteronitasoja veressä sekä edistää normaalia kognitiivista toimintaa. Prostacare on kaikkien näiden vaikuttavien aineiden kiinteä lähde.

Elämäntapamuutoksia ovat:
 • Rajoita stressin määrää
 • Lopeta tupakointi
 • Tee lantionpohjan lihasharjoituksia
 • Vältä suurten nestemäärien juomista
 • Vältä juomista juuri ennen nukkumaanmenoa
 • Vähennä alkoholin määrää (alkoholi voi stimuloida rakkoa).
 • Vähennä kahvin, teen, colan tai muiden kofeiinia sisältävien juomien nauttimista

Kuten huomaat, eturauhasella on tärkeä tehtävä sinulle miehenä. Ja eturauhasesta huolehtiminen ikääntyessäsi ja vanhetessasi on tärkeää.

ProstaCare sisältää 6 huolellisesti valittua ravintoainetta, jotta sinä voit huolehtia eturauhasestasi. Kokeile nyt puoleen hintaan!

Prostacare form #1

Testaa ProstaCare 60 päivää

50% ALENNUKSELLA – VAIN 19,75,-

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päiväÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päiväÄ

Kerro meille 30 päivää
ennen seuraavaa
toimitusta, jos et halua
uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päiväÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan
19,75 Eur per kuukausi (yhteensä 79 Eur).

MITÄ TAPAHTUU, KUN TEET TILAUKSEN?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile
60 päivää puoleen hintaan.

5-7 PÄIVÄÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 PÄIVÄÄ

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 PÄIVÄÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen
hintaan 19,75 Eur per kuukausi
(yhteensä 79 Eur).