ETURAUHANEN, VIRTSANKARKAILU JA INKONTINENSSI

Oletko mies ja tuntenut virtsan pidätyksen epämiellyttäväksi? Tämä voi johtua monesta syystä ja se on paljon yleisempää kuin luulet: Jopa joka neljännellä yli 40-vuotiaalla miehellä* on jonkinlaista epämiellyttävää tunnetta virtsaamiseen liittyen.

KUN ETURAUHANEN ALKAA KASVAA

Eturauhanen on yksi miesvartalon tärkeimmistä elimistä. Useimmat ihmiset tietävät, että se tuottaa siemennesteeksi muuttuvan eritteen, mutta tiesitkö, että tämä pieni rauhanen kasvaa myös koko elämäsi ajan?

Kun olet parikymppinen, se painaa noin 18–20 grammaa, mutta joillekin meistä eturauhanen voi kasvaa painamaan lähes 500 grammaa ikääntyessämme. Se ei välttämättä ole vaarallista, mutta suurentunut eturauhanen voi aiheuttaa epämiellyttävyyttä.

ETKÖ VOI PIDÄTTÄÄ VIRTSAASI?

Sinulla on jatkuva tunne, että sinun on pissattava, mutta et pääse wc: hen tarpeeksi nopeasti. Tuloksena on usein pieniä tai suuria roiskeita ja tahatonta tiputtelua. Tämä voi olla seurausta vanhenemiseen liittyvistä muutoksista, esimerkiksi eturauhasen suurentuessa.

MITÄ INKONTINENSSI TARKOITTAA?

Inkontinenssi tarkoittaa yksinkertaisesti tahatonta virtsankarkailua, ja se on tila, jota esiintyy monissa eri muodoissa. Mutta kaksi yleisintä tyyppiä ovat:

Pakkoinkontinenssi: Äkillinen ja voimakas virtsaamisen tarve. Tämä voi usein päättyä suureenkin virtsan karkaamiseen, koska tahatonta virtsaamista ei pystytä keskeyttämään.

Tiputtelu: Tämä tarkoittaa virtsan tiputtelua wc-käynnin jälkeen. Virtsarakko tuntuu tyhjältä, mutta kun nostat housut jalkaan ja pääset liikkeelle, viimeinen virtsajäämä tippuu tahattomasti.

Muita inkontinenssityyppejä ovat:

Ylivuotoinkontinenssi: Tahaton koko virtsarakon vuoto, joka johtuu usein suurentuneeseen eturauhaseen liittyvistä ongelmista.

Stressi-inkontinenssi: Virtsankarkailu yskimisen, aivastelun tai muiden vatsaontelon sisällä painetta lisäävien toimintojen yhteydessä. Yleensä virtsaa karkaa pieniä määriä ja tämä on yleisempää naisilla.

Lue lisäksi: 5 merkkiä virtsatessa, joista sinun tulisi olla tietoinen

MITEN ESTÄÄ VIRTSANKARKAILU?

Jos sinulla on ongelmia virtsaamisen hallinnassa tai haluat välttää sitä pitkällä aikavälillä, voit tehdä useita asioita korjataksesi ja ehkäistäksesi ongelman. Tässä on joitain asioita, joihin voit kiinnittää huomiota:

Vältä hyppimistä, juoksemista ja raskasta nostamista, jonka aikana pidätät hengitystäsi. Voimaa voi edelleen käyttää, mutta inkontinenssin haasteisiin perehtyneen fysioterapeutin tai ohjaajan avustuksella löytyy oikea hengitystekniikka.

Jotta eturauhanen toimisi mahdollisimman normaalisti, on tärkeää saada muun muassa ravintoaineita, kuten kurpitsansiemenuutetta, sinkkiä ja seleeniä. Varsinkin miesten ikääntyessä nämä ravintoaineet ovat juuri sitä, mitä eturauhanen tarvitsee pysyäkseen terveenä.

MITEN PARANTAA TILANNETTA?

On onneksi olemassa useita tapoja, joilla voit parantaa virtsarakon hallintaa. Mutta tärkeintä on käydä lääkärintutkimuksessa, jotta voit löytää hyvän ratkaisun tilanteeseesi ja vähentää vakavampien sairauksien riskiä.

  • Suurentuneen eturauhasen diagnosointi ja hoito auttaa monia.
  • Sinun tulisi vahvistaa lihaksiasi lantionpohjan harjoitusten avulla.
  • Sinun tulisi rajoittaa alkoholin ja kofeiinin saantia.

SINULLA EI OLE MITÄÄN HÄVETTÄVÄÄ.

Mutta ehkä tärkeintä on poistaa ikävä stigma miesten virtsankarkailusta.

Numerot puhuvat puolestaan: Tämä on tila, jonka kanssa monet ihmiset kamppailevat, eikä ole mitään syytä hävetä rakon hallinnan menettämistä. Se on täysin luonnollinen ja vaaraton tila.

ProstaCare sisältää useita hyviä ravintoaineita. Näitä ovat lykopeeni, granaattiomenauute, kurpitsansiemenuute, nokkosuute, sinkki ja seleeni. Kurpitsansiemenuute auttaa ylläpitämään normaalia eturauhasen toimintaa sekä ylläpitämään virtsarakon ja virtsateiden toimintaa.

HUOM! Prostacare on ravintolisä, eikä se voi korvata lääkkeitä ja/ tai hoitoa.

Prostacare form #1

Testaa ProstaCare 60 päivää

50% ALENNUKSELLA – VAIN 19,75,-

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päiväÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päiväÄ

Kerro meille 30 päivää
ennen seuraavaa
toimitusta, jos et halua
uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päiväÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan
19,75 Eur per kuukausi (yhteensä 79 Eur).

MITÄ TAPAHTUU, KUN TEET TILAUKSEN?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile
60 päivää puoleen hintaan.

5-7 PÄIVÄÄ

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 PÄIVÄÄ

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 PÄIVÄÄ

Saat uuden 4 kuukauden
kulutusta vastaavan lähetyksen
hintaan 19,75 Eur per kuukausi
(yhteensä 79 Eur).

*Perustuu SCA: n vuonna 2012 Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä ja Meksikossa suorittamaan kyselyyn.